Jaké hodinky měl Arnold Schwarzenegger ve filmech Predátor a Komando?

Estimated read time 3 min read

Všimli jste si někdy toho, že Arnold Schwarzenegger měl ve filmech Predátor a Komando nějaké hodinky? Asi moc ne, že? Ono to taky nebylo na těch filmech to nejdůležitější. Ale nejpozornější diváci si všimli, že hodinky měl. A dokonce v obou filmech měl stejné hodinky – nosil v nich hodinky Seiko 1982 Hybrid Diver’s Watch.

A i když v dohledné době nebudete muset bojovat s mimozemšťany v džungli, můžete svého bojového ducha potěšit touto novou reedicí hodinek od japonského výrobce.

Predátor je jedním z nejslavnějších akčních filmů Arnolda Schwarzeneggera z 80. let, a když přiblížíte jeho zápěstí, uvidíte, že má na sobě odolné hodinky Seiko Hybrid Diver’s Watch z roku 1982.

Seiko znovu v roce 2020 vydalo tyto hodinky, a dbalo na to, aby design zůstal stejný jako u originálu nošeného Schwarzeneggerem. Nové hodinky Seiko Hybrid Diver’s Watch ale nyní mají moderní „vnitřnosti“ a nyní se nazývají Seiko Prospex SNJ025 AKA „Arnie Watch“.

Hodinky Seiko Prospex SNJ025 jsou notně vylepšené

Tyto hodinky Prospex mají vestavěný solární článek, který nabíjí baterii, když jsou hodinky vystavena světlu, prostě když je nosíte. Po nabití má baterie rezervu energie na 6 měsíců.

Seiko původně navrhlo hodinky, aby byly vhodné pro potápění, jsou vodotěsné do 200 metrů (660 stop) a splňují normy ISO, které jednoznačně zajišťují, že jsou vhodné pro potápění.

Hodinky mají černou jednosměrnou otočnou lunetu pro potápění nebo sledování parkovacích automatů a mají výrazný analogový ciferník navržený tak, aby byl jasně čitelný i při slabém osvětlení a pod vodou. Mají také vestavěný digitální displej, který může zobrazovat různé časové pásmo, datum, stav baterie a ovládat funkce budíků a stopek.

Společnost Seiko vyrobila hodinky Prospex i s funkcí rezervy energie, která se aktivuje, když hodinky nejsou vystaveny světlu po delší dobu, což pomáhá šetřit baterii a zajišťuje, že hodinky budou připraveny, když je budete potřebovat.

Každé tyto hodinky jsou dodávány také s voděodolným silikonovým řemínkem a v nabídce jsou tři barevné varianty, včetně armádní zelené, černé a černo/modré. Všechny používají quartzový strojek Seiko Caliber H851, šroubovací korunku, pouzdro měří 47,8 mm a používají LumiBrite, což je nový druh luminiscenční barvy, která svítí déle než luminiscenční barvy předchozí generace.

Hodinky Seiko Prospex SNJ025
Hodinky Seiko Prospex SNJ025, zdroj obrázku: Pavel Horelica

I když možná nevypadáte jako Schwarzenegger, Seiko Prospex svému majiteli uděluje značná práva na vychloubání. Zbytek je na vás, vaší posilovně a vašem proteinovém prášku. Ukázali jsme vám zde všechny tři barevné varianty, Schwarzenegger nosil ve filmu černou verzi, ale obě další možnosti vypadají také skvěle.

A dále si o hodinkách přečtěte

    Pavel Horelica

    Mám rád hodinky. A rád o nich píšu.

    Hodinkám jako takovým jsem přišel na chuť už v dětství.

    Další články:

    Další články autora:

    + There are no comments

    Add yours

    Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.